De ce ești aici?

Indiferent că vorbim de șah, table, Piticot, Monopoly sau Catan, cu toții am auzit de board games la un moment dat. Cum am putea să nu? Ne sunt alături încă din copilărie și sunt niște activități plăcute pentru a ne pierde timpul și cam atât.

…oare? Este o carte doar ceva cu care ne pierdem timpul, doar niște cuvinte pe hârtie? Bineînțeles că nu; e mai mult decât atât. Așa că de ce board game-urile sunt mereu “doar niște jocuri”? Oare chiar nu găsim și în acestea câte ceva din profunzimea cărților, a filmelor, a compozițiilor muzicale, a picturilor?

Eu zic că da. Salut, sunt Alex Doppelgänger, și vreau să îți arăt că board game-urile au aceeași putere ca o carte, sau un film, sau o melodie (sau orice alt tip de media) și să ne transporte într-o lume aparte, în mintea cuiva, într-un trecut mai mult sau mai puțin îndepărtat. Ce zici?

“Studierea jocurilor ca artefacte culturale ne permite să ne concentrăm pe noi moduri de a interacționa cu lumea din jurul nostru.”

Game Play, Paul Booth

Subscribe to Zaruri & Cultură

Scriu despre istoria board game-urilor, explorând dimensiunea socială și culturală a lor; de la table și șah, până la Catan și Ticket to Ride, o să aflăm ce le fac așa speciale și de ce ar trebui să le luăm mai în serios ca obiecte culturale.

People

Alex Doppelgänger

Nerd Extraordinaire. Spreading amazing facts about board games, culture and science.